Morgan Stanley: Πιθανό σενάριο οι πρόωρες εκλογές λόγω υποκλοπών

Οι συνταρακτικές αποκαλύψεις για το τεραστίων διαστάσεων σκάνδαλο των υποκλοπών φέρνουν στο «τραπέζι» το ενδεχόμενο κήρυξης πρόωρων εκλογών, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αμερικανικής τράπεζας, Morgan Stanley.

Σε έκθεσή της για την ελληνική οικονομία, η Morgan Stanley φέρνει στο «τραπέζι» το εν λόγω σενάριο λόγω των εξελίξεων που σημειώνονται στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η βασική πρόβλεψη είναι η εξάντληση της τετραετίας από την κυβέρνησης Μητσοτάκη, ο οποίος, όπως τονίζει η έκθεση της τράπεζας, έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο παραίτησης.

Όσον αφορά την ελληνική οικονομία, οι εκτιμήσεις αναφορικά με την πορεία του πληθωρισμού κάθε άλλο παρά ευοίωνες είναι, καθώς καταγράφεται πορεία αύξησης στο 10,2% για το 2022, ενώ προβλέπεται και «αναιμική» ανάπτυξη στο 1,1% για το 2023.

Η Morgan Stanley θέτει παράγοντες όπως η ενεργειακή κρίση, η επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας και οι αναγκαίες δημοσιονομικές δαπάνες, οι οποίοι θα συντελέσουν στην καθυστέρηση της επιστροφής της Ελλάδας στην επενδυτική βαθμίδα μέχρι το 2024.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί